Emmy-An Kriele

Emmy-An Kriele heeft zich vanaf het begin van haar loopbaan steeds geĆÆnspireerd en uitgedaagd gevoeld om passies en drijfveren van mensen te ontdekken of zichtbaar te maken.
Als lerares in het speciaal onderwijs werd haar al snel duidelijk dat ieder individu een groot zelf-probleemoplossend vermogen heeft en verantwoordelijk is voor zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Na haar switch naar het bedrijfsleven kreeg ze de kans om diverse lijnmanagementrollen te vervullen. Zo heeft ze geleerd dicht bij de business te blijven en vanuit de klant de operationele en commerciƫle vertaling te maken met als kritische succesfactor de medewerker.
Met al deze ervaringen heeft ze de overstap gemaakt naar consultancy op het gebied van personeel en organisatie voor zowel profit als non-profit organisaties. Werving & selectie, management development processen, team- en/of persoonlijke coaching/ontwikkelingstrajecten, training en coaching, diverse HRM-interim functies op zowel operationeel- tactisch- als strategisch niveau, waren haar kernactiviteiten.

Door haar lijnmanagementervaring en generalistische deskundigheid op het gebied van personeel en organisatievraagstukken, werd zij gevraagd om bij Q-Park in de functie van corporate director HRM internationaal een eenduidig HRM-beleid te ontwikkelen en uit te rollen.
Na vijf jaar was de tijd rijp om weer dichter bij de kernprocessen van een organisatie te komen staan. Emmy-An maakt de overstap naar de Efteling als eindverantwoordelijke voor HRM. Een heel sterk merk vraagt om een totaal andere benadering op HRM gebied; een aanvullende ervaring.
Begin 2007 maakt ze de keuze om als zelfstandige generalistische consultant/coach/trainer op het gebied van organisatie- en personeelsmanagement haar arbeidzame leven in te richten en verder te ontwikkelen; EAK, Een Andere Kijk op Talent.

Contact Emmy-An: emmyan@blauwtcf.com